Barion Pixel
pál kata dorottya

Pál Kata Dorottya tanácsadó szakpszichológus,

kognitív viselkedésterápiás konzultáns

 

Pszichológusként hiszem, hogy az életünk során felmerülő nehézségekre, elakadásokra mindannyiunkban ott rejlik a megoldás, a megküzdéshez szükséges erőforrás. Azonban ez nem mindig hozzáférhető.

Ilyen esetben tudok a segítségedre lenni, támogatni abban, hogy megtapasztald képes vagy az adott helyzettel megküzdeni, azon túllendülni. Hiszen, ahogy az alábbi idézet is írja:

A pszichológiai tanácsadás elfogadó, figyelmet és teret biztosító légköre ennek a “létrának” a megtalálásához és megmászásához  tud  kapaszkodókat nyújtani.

Munkám során a témáról való közös gondolkodás, a változás felé való elmozdulás kísérésében kreativitásra épülő art coaching, illetve művészetterápiás gyakorlatokat is alkalmazok, az új nézőpontok és kreatív problémamegoldás mozgósítása érdekében. Emellett a kognitív viselkedésterápia és a sématerápia eszköztárával dolgozom. Előbbi a gondolatok, érzések és viselkedés kapcsolatának megértésére és átkeretezésére, utóbbi a gyerekkorunk óta jelenlévő sémáink, reakciómódjaink megismerésére és átformálására, alapvető érzelmi szükségleteink tudatosítására épít.

Amiben segítséget tudok nyújtani:

 

Egyéni pszichológiai konzultáció felnőtteknek

 • önismeret
 • életvezetési kérdések, döntési nehézségek
 • elakadáson való túllendülés
 • stresszkezelés
 • önbizalomhiány, önértékelési problémák
 • magánéleti nehézségek – párkeresés, munka-magánélet egyensúly
 • munkahelyi nehézségek
 • teljesítménybeli nehézségek, teljesítményszorongás

Ár: 16.000/50 perc*

*egyes esetekben előzetes egyzetetés alapján lehetséges kedvezményes ár

pál kata dorottya

Jelenleg csak online formában vállalok klienseket. 

Egyéni pszichológiai konzultáció serdülőknek

 • önismeret 
 • önbizalomhiány, önértékelési problémák
 • társas kapcsolatokban való problémák 
 • tanulással kapcsolatos nehézségek
 • teljesítménybeli nehézségek, teljesítményszorongás
 • pályaválasztásban való elkadás, bizonytalanság

Ár: 16.000/50 perc*

Fontos: A serdülőkkel való munka minden esetben szülői beleegyezéshez kötött!

Jelenleg csak online formában vállalok klienseket. 

Munkámat rendszeres egyéni és csoportos szupervízió mellett végzem. 

Pszichológusaink szupervízió mellett egyéni pszichológiai konzultációt és csoportos tanácsadást tartanak, amelyek nem minősülnek egészségügyi, pszichoterápiás tevékenységnek. Amennyiben valakinél felmerül, hogy erre lenne szüksége, átirányítjuk a megfelelő kollégához, intézményhez.

Klienseim mondták:

Ajánlom Katát mindenkinek, aki szeretné megismerni önmagát.
A Katával való együttműködés nagyon sokat segített abban, hogy felismerjem az érzéseim és tudjam kezelni a kudarcokat. Már értem, hogy bizonyos helyzetekben miért és hoygan reagálok. Sokkal könnyebben veszem az elém gördülő akadályokat, fel tudom dolgozni a kudarcokat is. Képes lettem arra, hogy megkülönböztessem az állapotokat és érzéseket.
M.B.

Egy nehéz, bántalmazó párkapcsolat után, friss diplomásként fordultam Katához. A kapunyitási pánik és az önmagammal való kapcsolatom alapján, Kata a sématerápiát javasolta. Másfél éves közös munkánk alatt, hihetetlen professzionalizmussal, rugalmassággal, felkészültséggel és figyelmességgel segített utamon, és hasznos eszköztárral látott el, hogy az egészségtelen mintázataimmal megküzdjek és kiegyensúlyozottabban élhessek. Úgy gondolom, hogy bármilyen önismereti, önértékelési és életvezetési téma kapcsán, Ő a megfelelő segítség. Nagyon hálás vagyok Kata munkájáért, és mindenkinek szívből ajánlom, aki egy profi, de közvetlen és különösképpen rugalmas szakembert keres. 
Lívia

Katához egy jelentős krízishelyzetben fordultam. Az első pillanattól fogva érezni lehetett rajta az elfogadást és az empátiát. Ez óriási segítség volt ahhoz, hogy túl tudjak lendülni és megkezdhessük a feldolgozást. Megjegyzései egyszerre elgondolkodtatóak és támogatóak.

E.D.

Általánosabb önismereti kéréssel és egyéb magánéleti problémákkal kerestem meg Katát. A közös munka során fokozatosan segített nekem rávilágítani, hogy szorongásaim és a valósággal kapcsolatos torzításaim, valamint az azokra adott reakcióim a belső sémáimból fakadnak. Olyan technikákat ismertetett meg velem, melyek segítségével ezen torzításaimat képes lettem felismerni, megfelelően kezelni, valamint megérteni, hogy mik a mögöttük húzódó valós igényeim. A terápia segítségével képes lettem saját magamhoz és másokhoz is őszintébben kapcsolódni.

Péter

Katához először coaching-ra jelentkeztem, de az első beszélgetésünk után sématerápiát javasolt, aminek utólag is nagyon örülök. Módszeresen, gyakorlatokkal vegyítve gönygyöltük föl azt az összetett élet- és érzelmi helyzetet, amiben voltam. A terápia során két fordulópont is volt, amikor az irányról döntöttünk egy bő féléves időszak alatt, ami kiemeli mennyire koncentrál mind az ügyfél személyes tempójára, mind pedig az együttműködés színvonalára. Fókuszált, praktikus megközelítése nagy mértékben segített abban, hogy két találkozó között is dolgozzam az elhangzottakon. Közvetlensége és reakciói pont azon a határon mozognak, ami megtartja az éppen megfelelő távolságot. A terápia végeztével több olyan eszközt is elsajátítottam, amivel a mindennapokban is hatékonyan tudom támogatni a szükséges változtatásokat.

H.B.

Katát nagyon jó szívvel ajánlom bárkinek, aki úgy érzi, hogy az élete valamely területén elakadása van, vagy szeretne mélyebb önismeretre szert tenni. A közös munka során egy nagyon felkészült, lelkiismeretes szakembernek ismertem meg, aki a kedvességével és figyelmességével olyan közeget teremtett az üléseken, amiben teljes mértékben biztonságban érezhettem magamat. A kreatív feladatok és a beszélgetések során feltett kérdései, észrevételei nagyon sokat segítettek abban, hogy jobban megértsem önmagamat, elősegítve ezzel a problémáim megoldását is. 

N.M.

Mikor elkezdünk a közös munkát, nem is sejtettem, hogy ez a “dolog” lehet ilyen jó élmény is. Szakember keresésnél első szempont a rugalmasság volt számomra,erre Katában maximálisan partnerem találtam. Segítségével megtanultam más nézőpont alá helyezni a hétköznapi nehézségeket, és ma már koránt sem okoz gondot az, ami ezidáig akár kicsit is akár fejtörést okozott! 

Zsófi

Egy elég nehéz időszakom volt tavaly, ahol egy párkapcsolat lezárásával és az érzéseim kezelésével voltak problémáim. Úgy döntöttem, hogy pszichológushoz fordulok a problémáimmal, és Katára esett a választásom. Hihetetlenül kedves, megértő és türelmes volt végig. Rengeteget segített abban, hogy jobban megismerjem az érzéseim mivoltát, és elfogadjam azokat eredményes, közben érdekes és szórakoztató módszerekkel.

O.P.

A Katával való beszélgetéseink élvezetesek és eredményesek voltak. Hol szimplán hallgatással, hol gondolatokkal, hol feladatokkal segített megérteni és kezelni az saját pszichém számomra ismeretlen működéseit.
Ajánlom bárkinek, aki profi mégis közvetlen szakembert keres.

Marci

Ha egy megértő, segítő és komfortos teret keresel arra, hogy önmagad fejlesztd, vagy a benned élő gyermeket gyógyítsd, akkor őszintén ajánlom Katával a közös munkát. Olyan dolgokat segített felfedezni a tanácsadás során, amik a mai napig elkísérnek és erősítenek.

B.B.

Nagyon örülök, hogy Katához fordultam segítségért. Profi szakember akivel könnyedén és gyorsan lehet dolgozni. Fél év közös munkája után olyan tudásra tettem szert amivel megtudtam oldani akkori problémámat és mai napig tudom kamatoztatni a mindennapokban. Az üléseken nagyon figyelmes, türelmes volt és könnyen biztonságban éreztem magamat vele. Úgy érzem, hogy viszonylag rövid idő alatt hosszú utat tudtam bejárni amit egyedül nem tudtam volna megtenni vagy csak nagyon sok idő elteltével. Mai napig hálás vagyok a segítségért amit tőle kaptam. Köszönöm.

D.A.

Képzettségek:

Pszichológiai tanulmányok

2014-2017 | Pszichológia alapképzés | Pázmány Péter Katolikus Egyetem

2017-2020 | Pszichológia mesterképzés | Eötvös Loránd Tudományegyetem – Tanácsadás és iskolapszichológia specializáció

2018-2019  | Tanulmányi ösztöndíj félév  |  University of Groningen

2020 – 2023 | Tanácsadó szakpszichológus szakirányú továbbképzés | Eötvös Loránd Tudományegyetem

 

Módszerspecifikus képzettségek 

Art coaching

2020 | Indigo Coaching

Katarzisz Komplex Művészetterápia 

2021 | Lelki Egészségvédő Alapítvány – I. blokk

2022 – folyamatban| Lelki Egészségvédő Alapítvány – II. blokk 

Kognitív viselkedésterápiás (CBT) konzultáns módszerspecifikus képzés

2021 – 2023  | VIKOTE Kognitív és Sématerápiás Központ

Sématerápiás konzultáns módszerspecifikus képzés 

2022 – (jelenleg is folyamatban) I Magyar Sématerápiás Egyesület 

 

Egyéb szakmai tevékenységek, megjelenések :

Kamaszok a járvány idején pszichológus szemmel

Szakértői rádió interjú Klub Rádió

Mit érdemes tudni a stresszről és a stresszkezelésről?

Iskolapszichológus honlap blogbejegyzés

Időbeosztás Kisokos – Hogyan tervezzük meg a napunkat

Iskolapszichológus honlap blogbejegyzés

Bátran támaszkodhatunk önmagunkra.” – Interjú a Mentális Elsősegély Napló szerzőivel

Interjú a dívány.hu-n

Lélekben is felkészülni  az iskolakezdésre!

Szakértői rádió interjú – Trend Fm műsorában

 Kapcsolat

PÁL KATA DOROTTYA

palkata.pszichologus@gmail.com

+36 30 578 1714

1 + 7 =

Jelenleg online formában fogadok csak klienseket.

Kövess minket!

0
  A kosarad tartalma
  A kosarad üres