Barion Pixel

Pál Kata Dorottya & Sas Eszter Krisztina:

MENTÁLIS ELSŐSEGÉLY NAPLÓ

Kincset érő stresszkezelő eszköztár az élet viharaival szemben

 

mentális elsősegély napló

Az elmúlt néhány év bővelkedett a hatalmas „viharokban”, amelyek világszinten tették próbára mindannyiunk mentális ellenálló képességét és lelkierejét. A rendkívüli események jelentősen megnövelték bennünk az alapfeszültséget, így a mindennapi terheket is nehezebb vinni, ha pedig valami újabb, váratlan nehézség elé kerülünk, könnyen úgy érezhetjük: nem bírjuk tovább.

A Mind Art pszichológusai ezért egy olyan mentális elsősegélykészletet állítottak össze, amely a polcról leemelve, szükség esetén azonnal kézzelfogható és használható eszközöket kínál az érzelmi viharok lecsendesítéséhez. Ezek minden előzetes felkészültség nélkül is eredményesen bevethetők, ha nagyon feszültnek érezzük magunkat vagy erősen szorongunk.

Ám ahhoz, hogy ne csak toldozgassuk-foldozgassuk a hajónkat vihar idején, hanem hosszú távon elérjük azt a stabil állapotot, amely kibírja a hánykolódást, fontos, hogy kialakítsunk egy saját önstabilizációs repertoárt. A kötet ebben is a segítségünkre lesz, hiszen számos különböző stresszkezelési technikát mutat be, melyekkel kedvünkre kísérletezhetünk, amíg ki nem tapasztaljuk, hogy számunkra melyek a leghatátosabbak.

Magunk is sokfélék vagyunk, kinek ez működik jobban, kinek az, de biztosak lehetünk benne, hogy a Mentális Elsősegély Naplóban találunk olyat, ami szükség esetén nekünk is beválik majd.

Mentális Elsősegély Napló – Stresszkezelési eszköztár kezdőknek és haladóknak

Original price was: 4.280Ft.Current price is: 3.210Ft.

A könyv mérete: A5 (210 mm x 148 mm). A borító puhatáblás, ragasztókötött. Közel 70 gyakorlatot, illetve pszichoedukációs részt és tippeket tartalmaz 255 oldalban a hatékonyabb stresszkezelési repertoár kialakítása érdekében.

A Mentális Elsősegély Napló négy főbb részre oszlik:

1. Pszichoedukációs bevezető a stresszről és a krízisek pszichológiájáról – interaktív módon, önismereti gyakorlatokkal
2. Hogy vagy, de úgy igazán? – az aktuális stressz-szintünket feltérképező önismereti gyakorlatok
3. Stresszkezelési eszköztár – 3 alfejezet mentén stresszcsökkentő gyakorlatok: Mit tehetsz azért, hogy csökkentsd a stresszt? | Hogyan kezeld a nehéz érzéseket? | Mit kezdj a rágódással és a nyomasztó gondolatokkal?
4. Saját stressz-túlélőkészlet összeállítása – a számunkra bevált technikák gyűjteménye

FONTOS: A kiadványt 25%-os kiadói kedvezménnyel vásárolhatod meg a Nyitott Akadémia oldalán!

A Mentális Elsősegély Napló megvásárolható az alábbi könyvesboltokban is:

Visszajelzések a kiadványról:

Nemrég megvásároltam a Mentális Elsősegély naplót. Lassan haladok, főleg magammal. Még csak most fejeztem be (1 hét alatt az első fejezetet), de zseniális! A fejlődési szakasz és krízis táblázat után jött az első felismerés, hogy nem, vagy csak ritkán kaptam pozitív visszacsatolást. Ugyan a negatív visszajelzéseket nem tudom kitörölni, de betehetem az agyam egyik fiókjába és új képet festhetek, aki valóban én vagyok. Saját magamból építhetem fel önmagam. Az önmegismerés, ahogy a név is tükrözi, művészet. A könyv borítója nagyon jól bemutatja mi van a fejünkben amikor először kézbe vesszük, és mi lesz a végeredmény. Köszönöm!

Zs.

A Kreatív önismereti határidőnaplóhoz hasonlóan szép kivitelű könyv, rövid, lényegre törő magyarázatokkal és sok-sok gyakorlati feladattal, végiggondolni- és kipróbálnivalóval, amelyekből ki-ki összeválogathatja a saját stresszkezelési stratégiáját. Ebben nincsenek határidőnapló-oldalak, a feladatokhoz viszont van hely írni, rajzolni. Néhány gyakorlat ismerős volt számomra korábbi, egyéb olvasmányaimból, de ilyen szisztematikusan összegyűjtött, gazdag „svédasztalt” még sehol sem találtam a témában. Bár most bejelöltem olvasottként, hiszen biztosan az utolsó betűig végigmentem már rajta, egyes részeken többször is, de nem kerül fel az elolvasott könyvek polcára, hanem továbbra is a kezem ügyében fogom tartani és időnként visszatérek hozzá.

E.

Médiamegjelenések, ajánlók a kiadványról:

mentális elsősegély napló

Önismereti naplók útvesztőjében: 6 népszerű kiadványt teszteltünk

Ajánló a wmn.hu-n.

„A kötet egészen más szintre emeli az önismeretet, mint társai. Amellett ugyanis, hogy eleve két pszichológus-művészetterapeuta, Pál Kata Dorottya és Sas Eszter Krisztina állította össze, rengeteg elméleti információt tartalmaz, és gyakorlatilag kis mindennapi pszichós elsősegélycsomagnak is felfogható. Jó mankót ad ahhoz, hogy rendszerezd és frissítsd a tudásod, kitöltsd a feladatokat az aktuális lelkiállapotodhoz mérten, vagy újra és újra visszanyúlj hozzá szükség esetén.”

mentális elsősegély napló

Így tehetsz ajándékkal a mentális egészségedért

Ajánló a Dívány.hu-n.

„A naplót úgy képzelhetjük el, mint amikor fogfájás esetén előkapunk egy fájdalomcsillapítót a cipősdobozba berendezett házi patikánkból, és egy pohár vízzel gyorsan bevesszük a fájdalom enyhítésére, a helyzet elviselhetővé tételére. Az előképzettséget nem igénylő mentális elsősegélykészlet a mindennapi élet nehézségeivel való szembesüléskor tud spontán segítséget nyújtani.”

mind art

„Bátran támaszkodhatunk önmagunkra”

Interjú a könyv szerzőivel, Pál Kata Dorottyával és Sas Eszter Krisztinával a Dívány.hu-n.

„Az érzelmileg megterhelő szituációkban gyakran érezzük magunkat eszköztelennek, pedig nagyon is jól jönne, ha valaki segítene abban, hogy visszataláljunk belső stabilitásunkhoz.  (…) A Mentális Elsősegély Naplóval mindenki megtalálhatja, melyek azok az eszközök, amelyek számára a legnagyobb segítséget jelentik.”

mentális elsősegély napló

Kreatív öngyógyítás: Mentális elsősegély napló. Stresszkezelési eszköztár kezdőknek és haladóknak

Könyvajánló a Szépítők Magazinban.

A szerzőpáros sokféle kipróbált, tudományos bizonyítékokon alapuló módszert gyűjtött össze a kötetben. Sokfélék vagyunk, kinek ez működik jobban, kinek az, de biztosak lehetünk benne, hogy találunk a könyvben olyat, ami szükség esetén nekünk is beválik majd.

mentális elsősegély napló

Világjáró olvasmányok – Csodás könyvek karácsonyra!

Ajánló a Világjáró Magazinban.

A könyv végigvezet minket magunkon, beleírhatunk, jegyzetelhetünk és megoldásokat is kínál a felmerült problémáinkra. Olyan eszközöket ad kezünkbe, mint a légzőgyakorlatok, kirajzolás, kiírás, önnyugtatás. Tanuld meg kezelni a stresszt, mielőtt elveszel benne!

mentális elsősegély napló

Kézzelfogható és azonnali segítséget keresel a stresszkezeléshez?

Ajánló a hrpwr.hu-n.

A Mind Art pszichológusai egy olyan mentális elsősegélykészletet állítottak össze, amely a polcról leemelve, szükség esetén azonnal kézzelfogható és használható eszközöket kínál az érzelmi viharok lecsendesítéséhez.

0
    A kosarad tartalma
    A kosarad üres